Ontvang je graag nieuws over Asia Home en exclusieve promo's? Schrijf je dan nu in voor de Asia Home Letter!

View our privacy policy and termen

GRATIS VERZENDING (NL) VANAF 75 EURO | BEZORGING BINNEN 1-2 WERKDAGEN | ✩✩✩✩✩
Minder haast en meer relaxt zijn

Minder haast en meer relaxt zijn

Nog niet zo lang geleden was het okay om het ‘druk, druk, druk’ te hebben, dat is (gelukkig) al een tijdje uit. Maar hoe doe je dat dan, minder haast hebben en relaxt zijn?

 

Een paar tips die voor mij goed werken:

#1 Minimalisme

Minimalisme is voor mij vooral minder spullen hebben. Hierdoor heb ik alleen spullen die ik vaak gebruik of die me heel dierbaar zijn. En dat is zo fijn! Mijn overbodige spullen geef ik meestal weg of verkoop ik aan iemand die het wel goed kan gebruiken. Ik vind het namelijk veel makkelijker om iets weg te doen als ik weet dat ik er een ander blij mee maak. Ook lukt het me meestal goed om mooie spullen weer door te verkopen. En als ik dan iets koop, doe ik dat volgens het principe van Vivienne Westwood: buy less, choose well and make it last. Dus ik check of iets lang meegaat; een tijdloos design heeft en van goede kwaliteit is. Verder bedenk ik me steeds vaker dat ik iets ook wel kan huren in plaats van kopen, bijvoorbeeld gereedschap (en dat vind ik helemaal niet erg;).

#2 Capsule wardrobe

Ja, bij minimalisme hoort ook kleding. Het is zo fijn om alleen maar favoriete kleding te hebben; dat je in je kast alleen maar mooie, passende en goed met elkaar te combineren kledingstukken hebt hangen, waaronder natuurlijk ook een paar statement items. Als ik iets nieuws wil kopen, bedenk ik wat ik daarvoor in de plaats uit mijn kast ga halen -en zo weeg ik meteen af of een nieuw kledingstuk me dat waard is.

#3 Organizen

Met organizen ben ik best een beetje overdreven bezig haha, maar ik kan het iedereen aanraden! In de voorraadkast heb ik mandjes met letters waarop dingen staan als: ‘Italiaans’ en ‘Aziatisch’. Ik geef alle spullen een logische plek, dus alleen in de winter hangen onze winterjassen aan de kapstok en de sleutels liggen in het mandje ‘Sleutels’ vlakbij de deur. De tasjes van Tallentire House gebruik ik als bag-in-a-bag om te zorgen dat ik snel al mijn essentials bij me heb zonder iets te vergeten. Wil je meer weten over organizen? Dan vind ik Organizinggoals een heerlijke website.

#4 Tijd voor jezelf

Ik organiseer niet alleen mijn spullen, maar zeker ook mijn tijd. In mijn planning zorg ik voor best veel tijd voor mezelf. Dat is ook wel nodig, want eigenlijk komt er altijd nog wat tussen en uiteindelijk blijft er dan precies genoeg tijd over. Gelukkig sta ik graag vroeg op; dan heb ik die tijd alvast voor mezelf. Ook op zaterdag, begin ik de dag bijvoorbeeld het liefst met een koffie bij mijn favoriete koffietentje en koop ik bloemen (wat ik ook heel fijn vind). Daarna ben ik weer terug voordat de rest van mijn gezin wakker wordt.

#5 Enjoy

En als je dat dan allemaal hebt gedaan (minder spullen, goed georganiseerd en tijd voor jezelf): laat het zo zijn, geef het op, leg je erbij neer, het is nu zoals het is en het enige dat je kunt doen is er bewust van genieten.

In between goals is a thing called life, that has to be lived and enjoyd.

 

 

Tallentire House tasje Feather Fuchsia red


Laat een reactie achter


[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=light color=##D5AE9D show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »