Gratis verzending (NL) vanaf 70 euro | levering binnen 1-2 werkdagen

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

5 tips voor meer relaxte dagen

  • Geplaatst op
  • Door Marieke Deckers
  • 0
5 tips voor meer relaxte dagen

Tips en trends. Dit helpt mij om minder haast te hebben en meer relaxt te zijn.

Hoe gaat het? Druk. Gelukkig is er niks mis met een vol, actief leven, maar het continue gevoel van drukzijn laat ik graag achter me.

 

Een paar tips die voor mij goed werken:

#1 Minder spullen

Voortaan check ik eerst of kopen wel nodig is. De meest eenvoudige tip die mij helpt: er eerst nog eens over nadenken. En huren kan bijvoorbeeld ook (zoals gereedschap). Als ik dan toch iets koop, doe ik dat volgens het principe buy less, choose well and make it last (Vivienne Westwood). Dus ik let erop dat iets lang meegaat, een tijdloos design heeft en van goede kwaliteit is.

#2 Capsule wardrobe

Ik probeer alleen maar favoriete kleding in mijn kast te hebben; mooie, passende en goed met elkaar te combineren kledingstukken, waaronder natuurlijk ook een paar statement items. Ideaal, vind ik. Als iets kapot is, laat ik het meteen maken, als ik iets niet meer draag, geef ik het weg en als ik iets nieuws wil kopen, bedenk ik wat ik daarvoor in de plaats uit mijn kast ga halen.

#3 Organizen

Alle spullen een logische plek geven, klinkt te simpel, maar helpt mij enorm. Dus alleen in de winter hangen onze winterjassen aan de kapstok en de sleutels liggen in een mandje met ‘sleutels’ vlakbij de deur. Wil je meer weten over organizen? Dan vind ik Organizinggoals een fijne website.

#4 Tijd voor jezelf

Ik probeer ook mijn tijd te organiseren. Het fijnste vind ik vroeg opstaan en de dag beginnen met me-time. Sowieso doe ik het meeste in de ochtend: having coffee with him en bijvoorbeeld mijn werkdag beginnen met de moeilijkste, belangrijkste taak. Een tip is ook ‘durf niets te doen’ en schijnbaar zijn Nederlanders zelfs goed in ‘niksen’, maar ik helaas niet. Wel probeer ik om niet alles te doen en keuzes te maken, dus misschien is dat een goed begin:)

#5 Enjoy

Het meest belangrijke vind ik om de dingen met aandacht, plezier, energie en liefde te doen. Dus daar let ik op en kies om wel dat etentje met vrienden af te spreken, wel die wandeling te maken en wel die tentoonstelling te bezoeken.

In between goals is thing called life, that has to be lived and enjoyed.

 

Ontvang je graag nieuws over Asia Home en exclusieve promo's? Schrijf je dan nu in voor de Asia Home Letter.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=light color=##D5AE9D show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »