Op ma t/m do voor 15 uur besteld, overmorgen in huis

My visit to Sri Lanka

In juli 2019 maakte ik een korte trip naar het prachtige Sri Lanka. Ik bezocht er de mensen van Tallentire House, het naaiatelier en de winkel. Ook mocht ik drie dagen/nachten verblijven in een van de twee mooie guesthouses van de familie (waarover in een latere blog meer). Het was een super ervaring!

Goed verhaal

Vorig jaar was ik al in de winkel. Ik kocht een kussenhoes, een travel tasje en een dressing gown (weet ik geen beter Nederlands woord voor:). Ik vond de winkel ontzettend mooi en eenmaal thuis was ik nog steeds onder de indruk van de kwaliteit en stijl van de items. Tallentire House maakt niet alleen mooie items, maar heeft ook een goed verhaal; dat maakte me nog enthousiaster. Het merk zorgt ervoor dat vooral vrouwen in India en Sri Lanka kunnen werken en een eerlijk salaris verdienen, wat in deze landen behoorlijk bijzonder is. Daarnaast is er aandacht voor behoud van ambacht en voor duurzaamheid. Dat in combinatie met de kwaliteit (make it last) en het design (door de van origine Londense Lindsay Taylor, creatief directeur en oprichter van Tallentire House) bracht me uiteindelijk op het idee om de items naar Nederland te gaan halen.

Met eigen ogen

Na bijna een jaar van voorbereidingen en veel e-mailen met de mensen van Tallentire House, wilde ik hen graag nog een keer ontmoeten. Tijdens mijn bezoek hebben we samen uitgebreid informatie uitgewisseld over Tallentire House. Ze hebben mij laten zien hoe alles eraan toe gaat in hun bedrijf: met enerzijds veel zorg voor mensen en natuur en anderzijds hart voor kwaliteit en design van de items. Ik was nog meer om!

In het vliegtuig op de terugweg zag ik opnieuw de documentaire 'Genaaid' (aanrader!). Shocking hoe het er vaak aan toe gaat in de textielsector in Azië. En dat alleen om goedkope items te produceren en/of grote winsten te maken voor Westerse landen. Daar doen we bij Asia Home dus niet aan mee.

 

Naaiatelier


Laat een reactie achter


Trustpilot
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »