Ontvang je graag nieuws over onze items, samenwerkingen en promo's? Schrijf je dan nu in voor onze Asia Home Letter!

View our privacy policy and termen

GRATIS BEZORGING (NL) VANAF 75 EURO | BEZORGING BINNEN 1-3 WERKDAGEN | ✩✩✩✩✩
My visit to Tallentire House

My visit to Tallentire House

In de zomer van 2018 reisde ik samen met mijn man en zoon door Sri Lanka. Zon en zee, een relaxte sfeer, geweldige natuur en eeuwenoude gebouwen, een droomplek. Wandelend door de zonnige straatjes van Galle, kwamen we uit in de winkel van Tallentire House. Een unieke plek met de mooiste handgemaakte items. Ik kocht een kussenhoes, een tasje en loungewear.

Eenmaal thuis, was ik nog steeds onder de indruk van het design en de kwaliteit van de items. Ik nam contact op met Lindsay Taylor, de designer en oprichter van Tallentire House. We raakten aan de praat over hoe Lindsay de stoffen en items ontwerpt met een grote liefde voor design en kwaliteit. Ze werkt met natuurlijke materialen en laat de stoffen en items maken door vakvrouwen in India en Sri Lanka.

In juli 2019 ging ik opnieuw op bezoek bij de winkel en nu ook bij het naaiatelier. Ik mocht drie dagen/ nachten verblijven bij het gezin van Lindsay en ze lieten me van dichtbij zien hoe zij samenwerken met lokale vrouwen. Lindsay gaat regelmatig naar India waar ze vooral de stoffen laat maken. Ik hoorde van vrouwen die toestemming nodig hebben van hun mannelijke familieleden om te mogen werken. Dit ambachtelijke werk wordt bij uitzondering vaak wel toegestaan. Zo kunnen vrouwen in India en Sri Lanka hun hun eigen geld verdienen.

Via Asia Home shop je deze mooiste, fair gemaakte en duurzame items nu ook in Europa.

Voeg comfort en kleur toe aan je huis en reizen

 

 


Laat een reactie achter


[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=light color=##D5AE9D show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »