Op ma t/m do voor 15 uur besteld, overmorgen in huis
Zon, zee en back to work

Zon, zee en back to work

Deze zomervakantie was precies een goede mix van eten en drinken met vrienden en familie, bezienswaardigheden, natuur en steden en gelukkig veel niks doen! Nu ben ik sinds vorige week weer begonnen met werken en zoals altijd, probeer ik dan mijn goede voornemens (ja, die maak ik liever in de zomer dan met Nieuwjaar) vast te houden.

Voornemens

Al op de terugweg bedacht ik: meer sporten, gezonder eten, meer lezen en vaker relaxen (al is het maar kort). Het helpt om die voornemens heel concreet te maken (een nieuwe routine volgens 5 tips voor een frisse start na de vakantie van Ben Tiggelaar). Dus meer sporten, wordt twee keer per week hardlopen en om gezonder te eten, ga ik iedere dag zelfgemaakt eten meenemen naar mijn werk (in plaats van snacken). Ook dat lezen gaat wel lukken, bijvoorbeeld in bed of bad. Tot zover easy peasy!

Dolce far niente

Maar dan het vaker relaxen. In Italië kennen ze natuurlijk het ‘zoete nietsdoen’ (dolce far niente) en behalve op vakantie, ben ik daar dus heel slecht in. Er is altijd nog iets dat moet gebeuren en zo kom ik de dag wel rennend door. Ook heb ik mij super goed ontwikkeld in multitasken, denk ik;) En dan ben je sinds een aantal jaar ineens een sukkel als je het druk hebt (volgens Busy: how to thrive in a world of too much van Tony Crabbe). Oké, het klinkt simpel ‘nietsdoen’, maar dat is het niet (vind ik). Bijvoorbeeld mediteren; hoe hou je dat vol? Dus beginnen met een klein concreet voornemen, denk ik zo.

Als ik nu eens ieder weekend een halfuur ga nietsdoen? Ik denk aan de lazy sundays volgens Pinterest, een stapel kussens, een drankje, do nothing & chill en eventueel een podcast met een goed verhaal. Misschien val ik zelfs even in slaap, want dat blijkt ook heel goed voor je te zijn. Laz(zzz)y sundays here I come!


Laat een reactie achter


Trustpilot
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »